Bonfire.fi

Ajatusjohtaja Liisa Holma uskoo visioonsa paremmasta työelämästä

Ajatusjohtajat-podcastin kymmenes jakso pureutuu työntekijäkokemukseen, lähtijöihin sekä rohkeuteen, kun Bonfire Agencyn Oona saa vieraakseen Liisa Holman. Holma tunnetaan työelämän lempeänä ravistelijana, jonka agendalla on tehdä työelämästä kaikille mieluisampaa.

Liisa Holma haluaa olla tunnettu halustaan auttaa kaikkia luomaan menestyvämpää työelämää. Hänelle menestyvämpi ja parempi työelämä tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat voida töissä hyvin sekä löytää työpaikkoja, joissa voi puhjeta kukkaan. Holma uskoo, että työssä onnistuminen ja elämän tasapaino kulkevat käsi kädessä:

”On virheellistä ajatella, että töissä paljon antaminen tarkoittaisi, ettei voi olla muuta elämää. Ihmiset ovat sitä luovempia, mitä enemmän he ehtivät tehdä myös muita asioita. Tutkimuksissakin on osoitettu, että mitä onnellisempia ihmisiä on, sitä luovempaa toiminta on. Tämä on myös yritysten etu”, Holma perustelee.

Holman mukaan tarvitaan hyvinvoivia ihmisiä, jotta yritykset saavat tarvitsemaansa luovuutta. Tätä hyvinvoinnista kumpuavaa luovuutta tarvitaan, jotta Suomeen saadaan uudenlaista, tässä ajassa tarvittavaa ja globaaleihin haasteisiin vastaavaa liiketoimintaa.

”Ymmärrän, että visioni voi olla utopistinen. Mutta minä uskon siihen”, Holma hymyilee.

Holman polku ajatusjohtajaksi ei ollut suoraviivainen. Aikoinaan hän lähti opiskelemaan kauppakorkeaan ja työskenteli työuransa alussa esimerkiksi konsulttina. Yksi merkittävä askel oli, kun hän siirtyi Tiedolle strategiajohtajaksi. Tuolloin Holma sai huomata, etteivät hänen omat strategiaideansa kiinnostaneet ketään:

”Tajusin, ettei älyllinen kikkailu tai excelöinti liikuta ketään. Tämä rooli oli ammatillinen nöyryytys, en onnistunut aikaansaamaan haluamaani muutosta. Organisaatiossa ei oltu valmiita muutokseen enkä osannut lukea organisaatiota oikein”, Holma muistelee.

Lopulta Holma päätyi juttelemaan työstä sisarensa kanssa. Hän pääsi kiinni ihmismielen tutkimiseen: on syntymässä uusi tapa lähestyä maailmaa ihmisten kautta. Holma oivalsi, että hänellä oli vasta puolet keinoista käytöstä – puuttui vielä ihmisten ymmärtäminen sekä ”sotkuisen tiedon” lukeminen.

”Tie nykyiseen pisteeseen on kombinaatio kaikkea tätä sekä oivallus siitä, miten paljon on tehtävä töitä sen eteen, että ihmiset työelämässä kokevat voivansa tarttua asioihin ja tehdä niille jotain”, Holma sanoo.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus