Bonfire.fi

Ajatusjohtaja Charlotta Harald: ”Ajatusjohtajuus tuo yritykselle uskottavuutta”

Ajatusjohtajat-podcastin yhdeksännessä jaksossa keskusteluun nousee yritysten ajatusjohtajuus, kun Bonfire Agencyn Oona Ikosen vieraaksi saapuu Siilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Charlotta Harald. Miksi ajatusjohtajuus tuo yritykselle uskottavuutta?

Charlotta Harald listaa ajatusjohtajuuden hyödyiksi tietyn position ylläpidon, näkyvyyden kasvattamisen sekä uskottavuuden saamisen. Uskottavuutta tulee sekä asiakkaiden että sijoittajien silmissä, mutta vaikutus ulottuu myös työnantajamielikuvaan.

”Jos yritys nähdään ajatusjohtajana ja siellä on kiinnostavia henkilöitä töissä, niin kyllä siitä tulee paikka, johon halutaan töihin”, Harald huomauttaa.

Vaikka ajatusjohtajuuden rakentaminen nähdään usein ulkoisena viestintänä, tärkeää on muistaa myös olemassa oleva henkilöstö. Harald muistuttaa, että kun jotain tehdään ulkoisesti, sitä tulisi samalla tehdä sisäisesti. Yritysten kannattaa rohkeasti nostaa esille omaa henkilöstä ja näyttää myös sisäisesti, että henkilöstö on ylpeä siitä, mitä yritys tekee. Samalla se lisää sitoutuneisuutta yritykseen.

Kun yritykselle rakennetaan ajatusjohtajuutta, pitää ensin selvittää teemat, joista yritys haluaa olla tunnettu. Harald kertoo, että tämän on tultava liiketoimintajohdolta asti – ajatusjohtajuuden rakentaminen ei ole vain markkinointiosaston työtä.

”Ei kannata valita liikaa teemoja, joista lähdetään viestimään. Skarppi fokus on tärkeää! Sen jälkeen tarvitaan henkilöitä viemään viestiä eteenpäin. Välillä ajatusjohtajuuden rakentaminen kaatuu siihen, että aikaa ei ole. Pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista tarvitaan, suunnitelma on oltava”, Harald vinkkaa.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus