Bonfire.fi

6 tarpeetonta vinkkiä voittaviin videoihin!

Mikä turhauttaa markkinoinnissa eniten? Se, että yleisö ei koskaan löydäkään tekemäsi sisällön äärelle! Kun huomaa, että vaivalla tuotettuja videota on katsottu vain kerran tai kaksi, se ei varsinaisesti motivoi kuvaamaan niitä lisää.

Olen tehnyt markkinointiaiheisia videoita reilun vuoden ajan ja ehtinyt siinä ajassa happotestata useamman niksin ja vinkin videoitten tuotantoon. Olenkin kerännyt sinua varten kuusi tarpeetonta vinkkiä videoitten tekoon! Vinkit itsessään ovat timanttisia, mutta lopusta löydät tärkeimmän vinkin, joka ratkaisee sen, ovatko aikaisemmat vinkit sinulle tarpeettomia vai timanttisia.

Voittavat videot:

  1. Mieti teema ja tyylilajisi etukäteen. Jos hyppelet aiheesta tai tyylilajista toiseen, katsojat eivät tiedä mitä odottaa eivätkä välttämättä päädy uudelleen sisältöjesi pariin.
  2. Rakenna jokaisen videosi tarina etukäteen. Ei ole tarkoituksenmukaista harjoitella etukäteen koko puhetta, mutta avainsanoja hyödyntämällä saat varmasti kerrottua ne tärkeät pointit, jotka haluat videollasi välittää.
  3. Kerro heti videosi alkuun tarinasi ydin: Mitä aiot ”paljastaa”? Miksi kannattaa katsella video kokonaan? Itse sorruin ensimmäisillä videoilla pitkiin jaaritteluihin ja johdantoihin, jotka eivät varsinaisesti houkutelleet jatkamaan videon katselua. YouTube arvostaa sitä, kuinka kauan katsojat viihtyvät videosi parissa – eli kuinka kauan sisältösi houkuttelee jatkamaan katselua.
  4. Tee itsellesi säännöllinen julkaisukalenteri. Mikäli haluaa palvella YouTuben algoritmeja, niin vähintään kerran viikossa pitäisi pystyä tekemään uusi julkaisu kanavalle. Myös katsojat oppivat odottamaan sisältöjäsi, kun julkaiset niitä säännöllisesti.
  5. Videon kesto. Kanavien välillä on eroja, minkälainen videon mitta on optimaalisin. YouTube suosii pidempiä videoita (10min), kun taas somekanaviin ladatut natiivivideot ovat kiinnostavimmillaan, kun ne kestävät kaksi tai kolme minuuttia. Itse pidän videoitteni mitan noin 3-7 minuutissa ja lataan ne selllaisinaan sekä YouTubeen että somekanaviin.
  6. Elävöitä videoitasi. Katsojien mielenkiinto vähenee, jos videon visuaalinen näkymä pysyy pitkään samanlaisena. Hyödynnä editointivaiheessa grafiikka tai sitten liiku videolla. Vältä staattista puhuvapää -efektiä.

 

Mutta miksi ihmeessä väitin ylläolevia vinkkejä tarpeettomiksi? Tarpeettomia ne ovat siinä tapauksessa, ettet aloita ensinkään. Tärkeintä videoitten teossa on ottaa kamera käteen ja aloittaa kuvaaminen. Heti. Mikään määrä hifistelyvinkkejä ei voita sitä oppia, mikä tulee ainoastaan itsetekemällä. Heitä rajoittavat ajatuksesi romukoppaan ja aloita rohkeasti jo tänään. Tsemppiä matkallesi!

 

Tiina Räisänen

Verkkoasema Oy

Toimitusjohtaja, sanansaattaja

Lisää vaikuttajalta Tiina Räisänen


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi