Bonfire.fi

3D-tulostaminen ja rajattomat mahdollisuudet

tietoturvasta

Liioittelin hieman otsikossa, kyllä 3D-tulostamisen mahdollisuuksiinkin liittyy nimittäin rajoja. Ainakin maiden välisiä rajoja: valmistamalla tuotteet 3D-tulostamalla voidaan tuotanto palauttaa jälleen lähelle loppukäyttäjää, eli suomalainenkin yritys voi kääntää Kiina-ilmiön ja alkaa tulostaa tuotteitaan taas kotimaan rajojen sisällä.

3D-printterit mullistavat tuotannon kannattavuuden.

Miten Suomessa valmistettu tuote sitten voi kilpailla kaukomailla tehtailtujen tavaroiden tai osien kanssa? Työvoimakustannuksista nipistämisen sijaan ratkaisu on uusissa teknologioissa: 3D-tulostaminen, robotiikka ja tekoäly mahdollistavat ihmisvoimaa nopeamman ja tehokkaamman tuotannon. Samalla syntyy uudenlaisia työpaikkoja, sillä kone ei suinkaan korvaa kaikkia töitä.

Valmistuksen tuominen sinne, missä tuotteita tarvitaan, on osa vastuullisen yrityksen toimintatapaa. Työpaikkojen syntymisen lisäksi merkittävimmät vaikutukset lähituotannosta osuvat ympäristöön: lyhyemmät kuljetusmatkat tarkoittavat vähemmän liikennettä ja sitä myöten vähemmän päästöjä niin maalla, merellä kuin ilmassa. Kuluttajat vaativat nykyään tuotteen pienimmiltäkin osilta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Teollisuuden on entistä helpompi vastata näihin vaatimuksiin, kun tuotantoketju lyhenee.

HP:n Metal Jet -3D-tulostimella voi tulostaa metallista osia esimerkiksi autoihin, hydrauliikkapumppuihin ja lääketieteellisiin instrumentteihin.

Testaa tästä, sopiiko 3D-tulostaminen sinun alallesi:

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, on 3D-tulostaminen alallasi tulevaisuuden tuotantotapa – ollaanko teillä jo edelläkävijöiden joukossa?

tietoturvasta

Jarkko Huhtaniitty

HP Suomi

toimitusjohtaja

Lisää vaikuttajalta Jarkko Huhtaniitty


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys