Bonfire.fi

13 kohtaamista Nordic Business Forumissa – mitä bisnesvaikuttajat kertovat?

Bisnesvaikuttajat kertovat, mitä ajatuksia Nordic Business Forum herätti. 13 kohtaamista, 13 uutta oivallusta.

Suvi Widgrén ammentaa Nordic Business Forumin oppeja Smartumin strategiatyöhön

Suvi Widgrén ajaa muutosta Smartumilla. Hän kertoo strategiatyön viimeisistä käänteistä:

Widgrén kertoo,  kuinka strategiaa on lähdetty työstämään: ”Laitoin johtajat töihin: piti lukea kaksi kirjaa, kuunnella podcast ja tehdä haastattelu. Ennakkotehtävien kautta lähdimme katsomaan, miltä maailma näyttää vuonna 2025 ja mitä yksilön ongelmaa me ratkaistaan.”

Katso Suvin haastattelu!

Mika Sutinen: ”Uteliaisuus johtaa mokailuun – ja hyvä niin.”

Mika Sutinen iloistee siitä, että Nordic Business Forumissa puhutaan epäonnistumisesta: ”Tuntuu tosi hyvältä. Olen tehnyt töitä tämän aiheen kanssa oman johtamisen kautta ja kirjoitin Mikko Kuitusen kanssa siitä taannoin kirjan Mahtava Moka.”

Oppiminen epäonnistumisista on myös Mustin ja Mirrin kasvun takana. Sutinen toimi Mustin ja Mirrin toimitusjohtajana seitsemän vuotta: ”Sinä aikana me perustettiin 90 myymälää ja jokainen myymälä sisälsi jonkin uuden kokeilun, vaikka edellinen myymälä oli kuinka hyvä tahansa. ’Always experimenting’ oli kantava teema.”

Katso Mikan haastattelu!

Katri Viippola: ”Kasvu syntyy intohimosta”

Varman HR:stä, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava Katri Viippola korostaa Nordic Business Forumissa, että kaiken kasvun pitää lähteä intohimosta:

”Jokainen voi löytää intohimon rehellisellä tutkiskelulla. Haluan sanoa jokaiselle palkkatyössä olevalle, ettei saa kuunnella vain esimiehen näkemystä omasta työstä. ’Miten tekisit työsi, jos kukaan ei kertoisi sinulle, mitä ja miten sinun pitää tehdä?’ on osuva kysymys. Tekeminen lähtee siitä, että tietää, mille sydän palaa.”

Katso Katrin haastattelu! 

Camilla Tuominen: ”Suurin este kasvulle on se, että ei haluta katsoa totuutta silmiin”

Nordic Business Forumin 2019 teemana on kasvu. Camilla Tuominen kertoo, mikä on henkilöhtaisen kasvun tärkein edellytys:

”Hyväksyt, että tässä voi käydä huonosti. Se, että löydät ”auts” -kohdat, tiedostat ne ja muutat ne ja pääset eteenpäin. Suurin este on se, että ihmiset eivät halua katsoa totuutta silmiin. He eivät halua katsoa kipua silmiin, eivätkä näe, että se on tapa kasvaa ja kehittyä.”

Katso Camillan haastattelu!

Timo Lappi NBF:ssä: ”Opettelen yksinkertaistamaan viestiäni”

Kasvuyrittäjä Timo Lappi kertoo kolme syytä, miksi haluaa kokea Nordic Business Forumin vuosittain:

  1. Erinomainen paikka kohtaamisiin, koska NBF:ssä saa sellaisia kohtaamisia, joiden sopiminen voisi viedä muuten kuukausia. Plussana ihmiset on avoimella asenteella liikkeellä.
  2. Maailma pienentyy, kun pääsee kerran vuodessa pysähtymään ja kuulemaan globaaleja trendejä.
  3. Uusia yllättäviä ajatuksia, joita voi tankata lisää tapahtuman jälkeen kirjoista.

”Eniten minua on tänään mietityttänyt, miten viestiä asioista selkeällä tavalla. Suomalaiset ovat hyviä tekemään tuotteita, mutta viestiminen ontuu. Me törmätään yli tuhanteen markkinointiviestiin päivässä, mikä tarkoittaa, että ihmisen mielenkiinto pitäis voittaa 8 sekunnissa .”

Katso Timon haastattelu!

Inna-Pirjetta Lahti jakaa tarinansa: ”Nousimme konkurssiuhasta uuteen kasvuun”

”Epäonnistuminen on onni.” sanoo Inna-Pirjetta Lahti. Hän kertoo avoimesti tarinan vaikuttajamarkkinointiin keskittyvän Ping Helsingin vaikeasta muutamasta viime vuodesta:

”Me epäonnistuttiin keväällä 2018 taloudellisessa mielessä ihan totaalisesti. Se tarkoitti sitä, että vuosi sitten minulla oli 100 000 velkaa ja tiimissä tasan yksi jäsen eli minä. Lähdin sitten rakentamaan uutta liiketoimintasuunnitelmaa ja miettimään, että haluanko olla kasvuyrittäjä, tehdä konkurssin vai mennä johonkin muualle töihin.”

Hän päätti sitoutua kasvuyrittäjyyteen. Tilanne nyt on se, että kaikki velat on maksettu, tiimi on täydentynyt neljällä uudelle jäsenellä ja kasvu viime vuoden vertailukelpoiseen liikevaihtoon on yli 200 prosenttia. ?

Katso Inna-Pirjetan haastattelu!

Ossi Ahto peräänkuuluttaa suoraviivaista tekemistä Nordic Business Forumissa

Ossi Ahto inspiroitui Nordic Business Forumissa Sara Blakelyn suoraviivaisesta ja rohkeasta tyylistä viedä asioita eteenpäin.

”Tekemällä työtä suoraviivaisesti pääsee pitkälle. Sara Blakely kertoi lavalla, että hän sai tuotteitaan isoihin tavarataloketjuihin myyntiin – ihan vaan soittamalla heille sitkeästi.

”Omalla alallani markkinoinnissa on hyvin tyypillistä, että suoraviivaisen tekemisen sijaan jäädään viilaamaan pilkkua ja pamautetaan se ns. täydellinen tuotos ulos ja katsotaan miten se elää. Itse kannatan suoraviivaisempaa ajattelutapaa: ei tarvitse aina olla täydellistä, tärkeintä on saada nopeasti ulos jotakin, jota korjataan ja parannellaan matkan varrella.”

Katso Ossin haastattelu!

Mikko Nieminen: ”Asiantuntijaorganisaatiota pitää rakentaa ihmisten vahvuuksien kautta”

Mikko Nieminen (PwC) pohtii johtamista Nordic Business Forumissa: ”Tämä on vuosittain hetki pysähtyä oman johtamisen äärelle. Asiantuntijaorganisaatiota pitää rakentaa ihmisten vahvuuksien kautta. Tämän takia ihmisiä pitää rohkaista kertomaan unelmistaan ja vahvuuksistaan.”

Nieminen paljastaa oman johtamisensa kulmakivet suositussa blogi-kirjoituksessaan Hyvä johtaminen on innostamista ja vahvuuksien löytämistä (3.10.19)

Katso Mikon haastattelu!

Susanna Rantanen ja Elina Koivumäki: ”Autenttisuus supertärkeää työelämässä”

Susanna Rantanen ja Elina Koivumäki keskustelevat Nordic Business Forumin innoittamina autenttisuudesta ja henkilökohtaisesta kasvusta esimiehenä.

”Esimiehenä sun pitää auttaa ja opettaa työntekijöille selviytymistä epäonnistumisissa. Minulla on nuoria työntekijöitä ja koen tärkeäksi kasvattaa heidän ammatillista itsetuntoa.” –Susanna Rantanen

”Olen seitsemän vuotta käynyt Nordic Business Forumissa, mutta Carla Harris veti tänään tapahtuman historian parhaan esityksen. Carla vahvisti entisestään uskoani siitä, että omaa aitoutta ei tarvitse piilotella. Olen laulava lakinainen ja aion olla sellainen myös tästä eteenpäin.” –Elina Koivumäki

Katso Elinan ja Susannan video!

Riitta Hyppänen: ”Ei ole innovaatioita ilman rakkautta ja rohkeutta”

Riitta Hyppänen tiivistää Nordic Business Forumin annin kahteen sanaan: rakkaus ja rohkeus.

”Innovaatiota ei synny ilman, että tunnet intohimoa ja rakkautta jotakin asiaa tai alaa kohtaan. Rohkeutta taas vaaditaan, jotta uskaltaa ehdottaa uusia asioista, kyseenalaistaa – myös pysähtyä oppimaan tuntemaan itseään. Yritysten pitäisi tehdä päätös lähteä rakkauden ja rohkeuden tielle.”

Katso Riitan haastattelu!

Mikko Eerola: ”Näemme Aasian markkinan turhan rajoittuneesti”

Parag Khanna vakuutti Mikko Eerolan tarjoamalla suoraa näkemystä Aasiasta:

”Aasia nähdään vielä suuresti paikkana, jossa tavaroita valmistutetaan. Markkinana me nähdään se vielä aika rajoittuneesti ja ajatellaan vain tiettyjä maita.” Eerola listaa monia syitä sille, miksi Aasian markkina on potentiaalinen suomalaisyrityksille: ”Meillä on hyvät lentoyhteydet, meillä on maata pitkin raideyhteydet. Meillä on luotettavan kumppanin maine.” Eerola kertoo.

Katso Mikon haastattelu!

Niina Ratsula: ”Vastuullinen kasvu syntyy pienistä oikeista teoista”

Niina Ratsula haluaa nostaa keskusteluun vastuullisuuden: mitkä ovat keinoja, joilla kasvatetaan yrityksiä? Otetaanko huomioon vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja talouteen?

Vaikeimmat eettiset haasteet Pohjoismaissa Ratsulan mukaan kiteytyvät vahvaan luottamukseen: jos luotetaan liian sokeasti, voi löytää itsensä pahoista skandaaleista.

Miten yksittäinen ihminen voi toimia vastuullisemman bisneksen rakentamisessa? Ratsula nostaa autenttisuuden ja  uskalluksen kysyä ja kyseenalaistaa. Steve Wozniakin sanoin: ”Do what is right – not what maximes your personal wealth”

Katso Niinan haastattelu!

Minna Helppi: ”Muutosjohtamisessa hyvin olennaista on mittaaminen”

Minna Helppi ajaa muutosta Metsolla ja jakaa vinkkinsä muutosjohtamiseen:

”Otetaan ihmiset huomioon ja kerrotaan ihmisille, mitä ja miksi ollaan tekemässä. Muutosta on tärkeä suunnitella, mutta ennen kaikkea mitata. Ilman mittaamista on vaikea viedä muutosta eteenpäin onnistuneesti.”

Muutosjohtaminen on Metsolla juuri nyt kovassa käytössä: Metso Minerals ja Outotec yhdistyvät. Sen lisäksi Metso osti juuri kanadalaisen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajan McCloskey:n.

Katso Minnan haastattelu!

Antti Merilehto: ”Hakkame tööle! Ruvetaan hommiin!”

Nordic Business Forum on Antti Merilehdolle vuonna 2019 tekemisen ilosanomaa: ”Täällä korostuu tekeminen. Anssi Rantanen loi viidessä minuutissa logon, nettisivun ja chatbotin. Se on tätä päivää: se, että tehdään asioita ja testataan.”

”Jotkut voi kokea tämän päällekäyvänä, mutta oleellista on tämä: ’People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it’. Jos me halutaan edetä tässä muutoksen nopeudessa, meidän on pakko saada asioita aikaan.”

Mika Tyson sen jo sanoi: ”Kaikilla on suunnitelma kunnes tulee nyrkki suuhun.” Suunnittele hetki, testaa ja tee paremmin.

Peter Vesterbacka toistaa sanaparia: ”Tekemisen kautta”. Merilehdon viesti jokaiselle on: Hakkame tööle! Ruvetaan hommiin!

Katso Antin haastattelu!

Videokuvaaja: Maria Sillanpää / Haastattelija: Elisa Kitunen

Kiitos Nordic Business Forum! ???????
Miten sinä inspiroiduit tapahtumasta?

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Tulevaisuus